Ciasto Snickers z krowką i orzechami
Ciasto Snickers z krowką i orzechami to pyszna i kaloryczna słodka propozycja dla miłośników tego popularnego batonika. Wzbogacone krowką oraz chrupiącymi orzechami, to ciasto z pewnością zadowoli każde podniebienie. Prostota przygotowania sprawia, że będzie idealne zarówno na specjalne okazje, jak i na domową niedzielę. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
- W dużym garnku zagotuj mleko.
- W osobnej misce rozpuść 3 budynie w odrobinie odmierzonego mleka.
- Dodaj kostkę masła do gotującego się mleka.
- Wlewaj rozpuszczone budynie do gotującego się mleka, cały czas mieszając.
- Dosyp 3 łyżki cukru do mleka i ciągle mieszaj.
- Ułóż pierwszą warstwę maślanych herbatników w wyłożonej formie o wymiarach 20 x 20 cm.
- Wierzch z pierwszą połową masy budyniowej.
- Pokryj drugą warstwą ciasteczek.
- Nałóż pozostałą część masy budyniowej na drugą warstwę ciasteczek.
- Ułóż trzecią warstwę ciasteczek na wierzchu.
- Polej ciasto masą kajmakową.
- Posyp ciasto posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
- Odstaw ciasto do ostygnięcia, a następnie umieść w lodówce na całą noc.
- Następnego dnia ciasto snickers będzie gotowe do podania i delektowania się smakiem.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto Snickers z krowką i orzechami, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również