Ciasto Snickers z krowką i orzechami

Ciasto Snickers z krowką i orzechami to pyszna i kaloryczna słodka propozycja dla miłośników tego popularnego batonika. Wzbogacone krowką oraz chrupiącymi orzechami, to ciasto z pewnością zadowoli każde podniebienie. Prostota przygotowania sprawia, że będzie idealne zarówno na specjalne okazje, jak i na domową niedzielę. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. W dużym garnku zagotuj mleko.
  2. W osobnej misce rozpuść 3 budynie w odrobinie odmierzonego mleka.
  3. Dodaj kostkę masła do gotującego się mleka.
  4. Wlewaj rozpuszczone budynie do gotującego się mleka, cały czas mieszając.
  5. Dosyp 3 łyżki cukru do mleka i ciągle mieszaj.
  6. Ułóż pierwszą warstwę maślanych herbatników w wyłożonej formie o wymiarach 20 x 20 cm.
  7. Wierzch z pierwszą połową masy budyniowej.
  8. Pokryj drugą warstwą ciasteczek.
  9. Nałóż pozostałą część masy budyniowej na drugą warstwę ciasteczek.
  10. Ułóż trzecią warstwę ciasteczek na wierzchu.
  11. Polej ciasto masą kajmakową.
  12. Posyp ciasto posiekanymi orzeszkami ziemnymi.
  13. Odstaw ciasto do ostygnięcia, a następnie umieść w lodówce na całą noc.
  14. Następnego dnia ciasto snickers będzie gotowe do podania i delektowania się smakiem.
Ciasto Snickers z krowką i orzechami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto Snickers z krowką i orzechami, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up