Ciasto kora orzechowa z brzoskwiniami

Ciasto kora orzechowa z brzoskwiniami to pyszna i aromatyczna kombinacja chrupiącej kruszonki z dodatkiem orzechów oraz słodkich, soczystych kawałków brzoskwiń. To doskonałe połączenie smaków, które sprawia, że ciasto jest niezwykle aromatyczne i idealne jako deser lub słodka przekąska do kawy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki potrzebne do wykonania ciasta kora orzechowa z brzoskwiniami.
  2. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  3. Przygotuj formę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia.
  4. Przygotowanie kory orzechowej:
  5. Rozpuść masło w rondlu.
  6. Dodaj miód, cukier, płatki owsiane, orzechy i doprowadź do wrzenia.
  7. Całość gotuj przez kilka minut, aż składniki się połączą i lekko zgęstnieją.
  8. Przygotowanie brzoskwin:
  9. Obierz brzoskwinie, usuń pestki i pokrój je w plastry.
  10. Złożenie ciasta:
  11. Wyłóż kawałki brzoskwiń na dnie formy do pieczenia.
  12. Na wierzch brzoskwiń nałóż wcześniej przygotowaną masę kory orzechowej.
  13. Pieczenie:
  14. Wstaw formę do rozgrzanego piekarnika.
  15. Piecz ciasto przez określony czas, aż kora orzechowa będzie rumiana.
  16. Podanie:
  17. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
  18. Ciasto kora orzechowa z brzoskwiniami gotowe do podania
Ciasto kora orzechowa z brzoskwiniami

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciasto kora orzechowa z brzoskwiniami, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up