Ciastka z ciasta francuskiego z truskawkami
Ciastka z ciasta francuskiego z truskawkami to doskonały deserowy wypiek, który zachwyca prostotą i smakiem. Przygotowanie tego przepisu jest niezwykle łatwe, a efekt końcowy z pewnością zachwyci wszystkich smakoszy. Kusząco pachnące ciasteczka z truskawkami idealnie sprawdzą się na każdą okazję, dodając uroku i smaku.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj wszystkie składniki, takie jak ciasto francuskie, truskawki, cukier, jajko do smarowania.
- Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury (zazwyczaj 180 stopni Celsjusza).
- Przygotowanie ciastek:
- Oczyszcz truskawki i pokrój je w drobniejsze kawałki.
- Następnie podsmaż truskawki z odrobiną cukru na patelni, aż będą miękkie.
- Rozwałkuj ciasto francuskie na płaskiej powierzchni i pokrój je na kwadraty.
- Nałóż podsmażone truskawki na połowę kwadratu ciasta francuskiego.
- Zwilż brzegi ciasta wodą, aby dobrze się skleiły.
- Złóż ciasto na pół i dociskając brzegi, aby zamknąć nadzienie wewnątrz.
- Możesz również delikatnie skręcić brzegi ciasta, aby nadać im dekoracyjny wygląd.
- Umieść ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Posmaruj wierzch ciastek roztrzepanym jajkiem, aby nadać im złocisty kolor podczas pieczenia.
- Piecz ciastka w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut, aż staną się złociste i chrupiące.
- Po upieczeniu wyjmij ciastka z piekarnika i pozwól im ostygnąć przed podaniem.
- Smacznego!
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciastka z ciasta francuskiego z truskawkami, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również