Ciastka brownie z masłem orzechowym
Ciastka brownie z masłem orzechowym to pyszna i łatwa do przygotowania przekąska, która zachwyci miłośników czekolady i orzechów. Połączenie wilgotnego brownie z kremowym masłem orzechowym sprawia, że te ciasteczka są niezwykle aromatyczne i rozpływające się w ustach. Idealne na popołudniową herbatę lub jako słodka przekąska do kawy.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
- Przygotuj blaszkę do pieczenia, np
- W misce połącz składniki suche: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.
- W osobnej misce rozpuść masło, dodaj cukier i wymieszaj.
- Dodaj jajka i ekstrakt waniliowy do miski z masłem, następnie dokładnie wymieszaj składniki.
- Dodaj składniki suchi do miski z jajkami i masłem, wymieszaj składniki.
- Dodaj masło orzechowe i wymieszaj, aż składniki się połączą.
- Przelej ciasto do przygotowanej blaszki i wyrównaj wierzch.
- Piecz ciasto w piekarniku przez określony czas, aż będziesz mieć pewność, że jest gotowe.
- Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
- Pokrój ciastka brownie na kawałki i podawaj.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Ciastka brownie z masłem orzechowym, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również