Biszkopt z brzoskwiniami z puszki i budyniem
Biszkopt z brzoskwiniami z puszki i budyniem to prosty i pyszny deser, który można przygotować w krótkim czasie. Biszkopt jest wilgotny i delikatny, a kawałki brzoskwiń dodają mu aromatu i świeżości. Warstwa budyniowa nadaje słodyczy i kremowości całemu daniu. Kombinacja smaków sprawia, że ten przepis jest idealny na letnie popołudnie lub spotkanie ze znajomymi.
Składniki
Przygotowanie
- Ubij jajka z cukrem na jasną, gęstą masę.
- Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj.
- Wylej masę na blaszkę i piecz w 180 stopniach przez około 19-20 minut.
- Schłodzony biszkopt nasącz wodą z sokiem z cytryny.
- Podgrzej część soku brzoskwiniowego, dodaj proszek budyniowy i skrobię ziemniaczaną, gotuj aż do uzyskania gęstego budyniu.
- Wylej gorący budyń na nasączony biszkopt.
- Na jeszcze ciepły budyń ułóż herbatniki.
- Ugotuj gęsty budyń kokosowy z budyniu, wiórków kokosowych i mleka, wystudź do temperatury pokojowej.
- Ucieraj masło z cukrem pudrem, stopniowo dodawaj wystudzony budyń kokosowy.
- Wyłóż krem kokosowy na warstwę herbatników.
- Odstaw do lekkiego schłodzenia.
- Na kremie ułóż pokrojone brzoskwinie z puszki.
- Zalej wszystko tężejącą galaretką.
- Schłodź w lodówce kilka godzin do całkowitego stężenia.
Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Biszkopt z brzoskwiniami z puszki i budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również