Biszkopt z brzoskwiniami z puszki i budyniem

Biszkopt z brzoskwiniami z puszki i budyniem to prosty i pyszny deser, który można przygotować w krótkim czasie. Biszkopt jest wilgotny i delikatny, a kawałki brzoskwiń dodają mu aromatu i świeżości. Warstwa budyniowa nadaje słodyczy i kremowości całemu daniu. Kombinacja smaków sprawia, że ten przepis jest idealny na letnie popołudnie lub spotkanie ze znajomymi.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij jajka z cukrem na jasną, gęstą masę.
  2. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaj.
  3. Wylej masę na blaszkę i piecz w 180 stopniach przez około 19-20 minut.
  4. Schłodzony biszkopt nasącz wodą z sokiem z cytryny.
  5. Podgrzej część soku brzoskwiniowego, dodaj proszek budyniowy i skrobię ziemniaczaną, gotuj aż do uzyskania gęstego budyniu.
  6. Wylej gorący budyń na nasączony biszkopt.
  7. Na jeszcze ciepły budyń ułóż herbatniki.
  8. Ugotuj gęsty budyń kokosowy z budyniu, wiórków kokosowych i mleka, wystudź do temperatury pokojowej.
  9. Ucieraj masło z cukrem pudrem, stopniowo dodawaj wystudzony budyń kokosowy.
  10. Wyłóż krem kokosowy na warstwę herbatników.
  11. Odstaw do lekkiego schłodzenia.
  12. Na kremie ułóż pokrojone brzoskwinie z puszki.
  13. Zalej wszystko tężejącą galaretką.
  14. Schłodź w lodówce kilka godzin do całkowitego stężenia.
Biszkopt z brzoskwiniami z puszki i budyniem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Biszkopt z brzoskwiniami z puszki i budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up