Biała kiełbasa w sosie chrzanowo-musztardowym

Biała kiełbasa w sosie chrzanowo-musztardowym to wyjątkowo aromatyczne danie, które idealnie komponuje się z delikatnym mięsem kiełbasy. Sos o kwaskowatym smaku chrzanu i ostrej nuty musztardy doskonale uzupełnia smak potrawy, tworząc wyjątkowe połączenie dla miłośników intensywnych i pikantnych smaków. Doskonałe danie na świąteczny stół lub wielkie rodzinne spotkania.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej łyżkę masła na patelni.
  2. Dodaj pokrojoną cebulę i smaż na średnim ogniu aż zacznie się rumienić.
  3. Dodaj chrzan, śmietankę, majeranek, sól i pieprz do cebuli na patelni
  4. Przełóż całą zawartość patelni do naczynia żaroodpornego.
  5. Nagrzej piekarnik do 180 stopni C.
  6. Ponacinaj kiełbasę z obu stron.
  7. Połóż kiełbasę na przygotowanym sosie w naczyniu żaroodpornym.
  8. Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika bez termoobiegu.
  9. Piecz kiełbasę przez około 30-35 minut, aż się ładnie zarumieni.
  10. Po upieczeniu, wyjmij naczynie z piekarnika i podawaj gorącą białą kiełbasę w sosie chrzanowo musztardowym
Biała kiełbasa w sosie chrzanowo-musztardowym

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Biała kiełbasa w sosie chrzanowo-musztardowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up