Babeczki na słono z łososiem

Babeczki z łososiem to pyszna i elegancka przekąska, która sprawdzi się doskonale na każdą okazję. Delikatne ciasto, aromatyczny łosoś i kremowy dodatek tworzą wyjątkowe połączenie smaków. Idealne na przyjęcia czy romantyczne kolacje.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj słone babeczki
  2. Pokrój łososia wędzonego w drobną kostkę.
  3. Pokrój natkę pietruszki.
  4. Umyj krewetki.
  5. Pokrój szynkę bresaola na mniejsze kawałki.
  6. Pokrój pomidorki cherry na pół.
  7. Przygotuj czarne oliwki można je zostawić w całości lub pokroić na plasterki.
  8. Przygotuj jajka przepiórcze można ugotować je na twardo, obrać i przekroić na pół.
  9. Pokrój rzodkiewki na cienkie plasterki.
  10. Przygotuj nadziewane oliwki z migdałami.
  11. Pokrój awokado na mniejsze kawałki.
  12. Skrop kawałki awokado sokiem z limonki.
  13. Posmaruj serek śmietankowy na babeczkach.
  14. Nałóż kawałki łososia wędzonego na serek śmietankowy.
  15. Ułóż kawałki szynki bresaola na kolejnych babeczkach.
  16. Nałóż krewetki na kolejne babeczki z selerem.
  17. Ułóż połówki jajek przepiórczych na babeczkach.
  18. Dodaj pomidorki cherry na kolejne babeczki.
  19. Nałóż oliwki (czarne i zielone) na kolejne babeczki.
  20. Ułóż rzodkiewki na babeczkach.
  21. Posyp wszystko pieprzem.
  22. Posyp natką pietruszki.
  23. Dekoruj babeczki nadziewanymi oliwkami z migdałami.
  24. Gotowe babeczki na słono z łososiem są gotowe do podania
Babeczki na słono z łososiem

Jeśli chcesz znaleźć inne przepisy podobne do Babeczki na słono z łososiem, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Alexandra Nowak

Jestem dziennikarzem z ponad 30-letnim doświadczeniem, specjalizującym się w pisaniu, korekcie i tworzeniu treści. Pracowałam w wielu mediach i agencjach. Obecnie piszę na tematy związane z rodziną i prowadzę własnego bloga kulinarnego.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up